Joehoe! Fanatieke sporters, mensen met een lichamelijk zwaar beroep en andere actievelingen, opgelet! Je bent wellicht gewend aan je katoenen boxershorts, maar als je veel beweegt en zweet is dat materiaal eigenlijk helemaal niet zo prettig. Björn Borg, oorspronkelijk een sportmerk, heeft hier de oplossing voor met een lijn boxershorts van een ander materiaal, de Performance Shorts. We vertellen je hier graag alles over deze microfiber onderbroeken!

Katoen vs. microfiber

Er is natuurlijk helemaal niets mis met katoen. Het meeste ondergoed wordt zelfs nog steeds gemaakt van katoen. Biologisch katoen wordt wel steeds populairder en dat is ook hard nodig. Waar Björn Borg jaren geleden de markt voor ondergoed voorgoed veranderde met katoenen, aansluitende boxershorts met pijpjes, is deze lijn ook redelijk innovatief. Er is namelijk nagedacht over een ander soort materiaal, een materiaal dat ideaal is om te dragen tijdens het sporten of een andere, lichamelijk zware, activiteit. We kunnen het ons voorstellen dat je nog gehecht bent aan je katoenen onderbroeken, daarom zetten we hier voor jou de nadelen van katoen ten opzichte van microfiber onder elkaar:

  • Als je zweet blijft je boxershort aan je been plakken. Katoen droogt namelijk niet snel, maar houdt vocht juist vast.
  • Iets dat nat is, wordt eerder koud. Alsof het sporten niet genoeg energie kost, heb je met een katoenen short ook nog energie nodig voor die koude boxershort.
  • Je huid wordt zacht van een klamme boxershort en dat is natuurlijk niet echt stoer, zo’n babyhuidje.
  • Je zachte huid is gevoelig voor irritaties door een schurende stof. Katoen is zacht, maar als het nat is niet meer en gaat het schuren, helemaal als je veel beweegt.

Niet alleen sporters vinden dit ondergoed comfortabel. Als je bijvoorbeeld iets meer zweet dan gemiddeld, kunnen deze boxershorts een dagelijkse oplossing zijn.

Presteer op je best met de Björn Borg Performance Shorts

Wil jij je tegenstander altijd een stapje voor zijn? Dat is eenvoudig: wissel je katoenen ondergoed in voor een sportboxer van microfiber en je bent er al! Nu alleen nog je best doen natuurlijk. We hebben het al gehad over de nadelen van katoen, maar om je te overtuigen zetten we hier de voordelen van microfiber op een rij:

  • De boxershorts bevatten speciale panelen van mesh. Dat zorgt voor optimale ventilatie door de honingraatstructuur.
  • Microfiber is een dunne, zachte en lichte stof. Je voelt onderbroeken van microvezel bijna niet tijdens het dragen.
  • Het materiaal voert vocht goed af en zorgt dus voor een perfecte vochtregulatie. De sportboxers komen zelfs al bijna droog uit de wasmachine.
  • Microfiber sluit mooi aan en heeft een stijlvolle uitstraling met een lichte glans.
  • Microfiber kan gemaakt worden van gerecycled materiaal. Björn Borg maakt daar ook gebruik van.

We kunnen het ons voorstellen dat je denkt ‘doei katoen, hallo microfiber’. Maar gooi nou niet meteen al je katoenen boxershorts weg. Dat is niet goed voor het milieu, voor je portemonnee en voor jouw chill-sessies op de bank of andere rustige dagen. Daar zijn katoenen boxershorts namelijk perfect voor!

De Björn Borg Performance Shorts van DeOnderbroekenbaas.nl

DeOnderbroekenbaas.nl zou geen echte baas zijn zonder de sportboxers van Björn Borg. We hebben zelfs een aantal favorieten en die zetten we hier graag in de spotlights.

Björn Borg – Tennis Chain Per Performance Shorts Night Sky – 1-pack

Deze zwarte boxershort heeft eigenlijk alles wat je jezelf kunt wensen als actief en bewust persoon. Deze onderbroek is namelijk gemaakt van gerecycled stretchpolyester met vochtafvoerend Hydro Pro-materiaal. Er is dus ook aan het milieu gedacht! De print is toepasselijk op het merk, er zijn namelijk allemaal tennisballen afgebeeld (Björn Borg was een van de beste en bekendste tennissers van de wereld in zijn jongere jaren).

Björn Borg – Block Shorts Per Performance – 3-pack

Dit 3-pack is de ideale uitbreiding van jouw ondergoedcollectie. Deze sportboxers hebben allemaal een andere kleur (zwart, rood en blauw) en dus ook gemaakt van het materiaal microfiber. Met deze shorts blijf je gegarandeerd droog en comfortabel tijdens iedere activiteit. Op de linkerpijp van iedere boxershort is een kader met ‘BORG’ afgebeeld.

Björn Borg – Peaceful & Borg Block Performance Shorts – 2-pack

Dit 2-pack van Björn Borg bevat twee boxershorts van microfiber. De ene short is zwart met een donkerblauwe tailleband. Op de linkerpijp is een kader met ‘BORG’ afgebeeld. De andere short heeft een leuke camouflageprint in de kleuren groen, zwart en beige.

Een abonnement op microfiber boxershorts

Wist je dat het mogelijk is een abonnement te nemen op de onderbroeken van microfiber? Je krijgt dan een nieuwe boxershort thuisgestuurd, zo vaak als jij wil. Je kunt kiezen voor eens per maand, eens per twee of per drie maanden een verrassing op je deurmat. Er zijn boxershorts met print of in effen kleuren: je kunt gaan voor print, effen of een gevarieerde collectie. De rest wordt voor je geregeld! Je hoeft dus nooit meer te denken aan het kopen van nieuw ondergoed en je hebt altijd een unieke ondergoedcollectie.