Er is veel veranderd in de wereld van ondergoed voor mannen. Als we even heel ver teruggaan, ongeveer 5000 jaar geleden, was een leren lendendoek hét ondergoed voor de man. Hoe heeft de onderbroek zich eigenlijk ontwikkeld en welk ondergoed draag je in 2021, dit nieuwe jaar?

Een stukje geschiedenis

De eerste ‘onderbroek’ die we terugvinden in de geschiedenis van de mensheid is de leren lendendoek. In de middeleeuwen is de lendendoek vervangen door een losse broek met lange pijpen of pijpen tot boven de knie en die heeft al meer weg van de onderbroek zoals we hem nu kennen. De wijde boxershorts voor heren kwamen op de markt in 1925. Dit was het eerste ondergoed met elastische band en dat zat natuurlijk veel lekkerder dan de voorgaande leren banden. In 1930 kwam ook de slip, de onderbroek zonder pijpen, op de markt. Pas 60 jaar later, in 1990, werden de boxershorts en slips aansluitend, zoals we ze nu veel zien. De afgelopen jaren is je ondergoed een belangrijk deel van de totale stijl die je wil uitdragen geworden en dat zie je natuurlijk duidelijk aan alle soorten ondergoed op de markt.

Aansluitende boxershorts met print

Ze zijn inmiddels niet meer weg te denken, maar wanneer hebben boxershorts eigenlijk prints gekregen? Björn Borg heeft de markt voor mannenondergoed voorgoed veranderd. Het merk heeft de slip verbannen uit het modebeeld en de aansluitende boxershorts met de perfecte pasvorm en prints uitgebracht. En deze zijn duidelijk in de smaak gevallen. Nu is Björn Borg namelijk al lang niet meer de enige. Ken je Muchachomalo bijvoorbeeld al? Dat merk heeft ontzettend veel keuze in boxershorts met kleurrijke prints en IAMTORO heeft zich gespecialiseerd in de perfecte pasvorm en maakt boxershorts met mooie patronen en effen kleuren. Met IAMTORO is een bouwvakkersdecolleté verleden tijd!

Onderbroeken met brede tailleband

Sinds mannen hun jeans wat lager mogen dragen, is de tailleband van boxershorts steeds belangrijker geworden. Want met dat stukje ondergoed dat boven je boxershorts uitsteekt, laat je een stukje zien van jouw stijl en dus je persoonlijkheid. De tailleband was vroeger van leer, daarna van elastiek en is van smal naar breed gegaan.

Ondergoed van kwaliteit

Niet alleen de buitenkant is belangrijk. Een onderbroek kan er leuk uitzien, maar als je hem na twee keer wassen al in de prullenbak kunt gooien heb je er weinig aan. Of wat denk je van vervelende, schurende naden waardoor je huid geïrriteerd raakt? Nee, liever niet! Ook is het fijn als je onderbroek gemaakt is van luchtig materiaal, zodat je onderbroek snel droogt na bijvoorbeeld het sporten. Je hebt dus meer aan boxershorts die naast het hebben van een leuke buitenkant, ook heerlijk zitten, lang meegaan en waarin jij er op je best uitziet!

Dé boxershorts voor 2021: praktisch en hip

Wil jij goed advies over de beste boxershorts voor 2021? Dan zit je hier goed, we zijn natuurlijk niet voor niets dé onderbroekenbaas. We hebben voor jou een selectie gemaakt van drie fijne merken die je niet zullen teleurstellen. Ga jij voor vertrouwd en sportief met Björn Borg? Je weet wat je kan verwachten van dit merk en het heeft daarom veel diehard-fans die niet afwijken van hun vertrouwde merk. Vind jij het vooral belangrijk dat je onderbroek fijn zit, niet verplaatst en jouw spieren mooi laat uitkomen? Dan word jij wellicht heel erg blij van de boxershorts van IAMTORO. Ben jij die zelfverzekerde man die graag in de spotlight staat en precies weet wat hij wil (of anders doet alsof)? Check dan de opvallende, kleurrijke prints van de boxershorts van Muchachomalo eens. Deze zullen waarschijnlijk bij jou in de smaak vallen.

Bijzondere onderbroeken(-feitjes)

Omdat je niet iedere dag leest over onderbroeken, vind jij deze feitjes wellicht net zo verrassend als wij. Wist je dat:

  • De onderbroek aanvankelijk alleen gedragen werd door de rijken en mensen van hogere komaf?
  • Mannen sinds de middeleeuwen onderbroeken dragen en vrouwen pas sinds de 19e eeuw?
  • Bijna 50% van de Nederlandse mannen een slip draagt? Ja, die zonder pijpjes.
  • In veel gevallen de vrouw het ondergoed koopt voor de man?
  • De meeste vrouwen hun man in een strakke boxershort zien? Aansluitend ondergoed laat precies genoeg zien van het zaakje daaronder.
  • Vrouwen het meest houden van zwart, groen of blauw ondergoed als het gaat om ondergoed voor heren?