Er zijn nogal wat soorten ondergoed voor mannen op de markt. Boxershorts met lange pijpen of met korte pijpen, wijde boxershorts, slips, strings of jockstraps. En alsof er nog niet genoeg keuzestress is, zijn de modellen er vaak met print én in effen kleuren. O ja, en dan nog het materiaal waarvan de onderbroeken gemaakt zijn: ga je voor katoen of heeft microfiber jouw voorkeur? We hebben geen jockstraps of slips in onze collectie, maar we lichten onze modellen, soorten en maten graag toe in dit artikel.

De populairste soort: boxershorts met lange pijpen

Dit is de categorie met onderbroeken die de laatste jaren het meest worden gedragen. En dan hebben we het niet over ondergoed tot aan je enkels, maar meer zoiets als de onderbroek op de foto bij dit artikel. De onderbroeken in de collectie van DeOnderbroekenbaas.nl hebben allemaal lange pijpen. De verschillende merken hebben allemaal weer iets andere voordelen, het is dus maar net wat het beste bij je past. DeOnderbroekenbaas.nl heeft ondergoed van IAMTORO, Muchachomalo, Zaccini en Björn Borg.

Ondergoed van katoen

Veruit de meeste onderbroeken worden gemaakt van katoen. Het ondergoed van IAMTORO, Muchachomalo en Zaccini is allemaal van katoen (met een beetje elastaan om het soepel te houden). Björn Borg heeft zowel katoenen ondergoed als ondergoed van microfiber. Maar waar komt katoen eigenlijk vandaan? Katoen komt van de katoenplant en die plant wordt ieder jaar opnieuw gezaaid. Binnen drie maanden is de plant ongeveer een halve meter hoog met witte of lichtgele bloemen die vervolgens roze-rood worden en al snel van de plant vallen. Het vruchtbeginsel dat overblijft aan de plant ontwikkelt zich tot ongeveer twee maanden tot een zaadbol, waaruit de witte of zachtgele pluizige massa springt, met daarin de zaadjes verstopt. De pluizige massa wordt geplukt, de zaadjes worden eruitgehaald en van de katoenvezels die overblijven, wordt draad gesponnen. Daarna wordt het draad gebruikt om ondergoed of andere kleding enzovoorts te produceren. Katoen wordt zoveel gebruikt, omdat het warm is in de winter en fris in de zomer. Het is sterk en duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en het is eenvoudig te kleuren.

Onderbroeken van microfiber

Sport jij in een sportschool, doe je een andere sport of houd jij jezelf op een andere manier actief? Misschien heb je geen auto en doe je alles op de fiets. Dat kan soms al voldoende zijn om in conditie te blijven. In alle gevallen van actief bezig zijn, kan ondergoed van microfiber praktisch zijn. Als je de stof lekker vindt zitten uiteraard. Het voordeel van microfiber tijdens het sporten is namelijk dat het vocht goed afvoert en snel droogt. Katoen neemt vocht wel op, maar droogt veel minder snel. Ondergoed van microfiber komt bijna droog de wasmachine uit, ook handig! Maar microfiber heeft meer voordelen: het is elastisch, het sluit aan, boxershorts van microfiber zijn licht qua gewicht en je voelt ze daardoor bijna niet als je ze draagt. Let wel op met wasverzachter: dat vinden microvezels niet zo fijn.

Boxershorts met print of effen?

En dan is er nog een keuze: wil jij ondergoed met print of liever in effen kleuren? IAMTORO heeft boxershorts in effen kleuren of met patronen met het logo, maar IAMTORO heeft geen prints met dieren of eten bijvoorbeeld. Het voordeel van het ondergoed van IAMTORO is dat het atletisch gesneden is en de perfecte pasvorm heeft. Een boxershort van IAMTORO blijft gegarandeerd op zijn plek zitten! Ga je voor de vrolijke printjes? Kijk dan bij de boxershorts van Muchachomalo, Björn Borg of Zaccini. Onderbroeken van Muchachomalo en Björn Borg zijn per stuk verkrijgbaar, de boxershorts van Zaccini en IAMTORO in een abonnement.