We zijn waarschijnlijk allemaal zo opgevoed om iedere dag weer ondergoed aan te trekken en het grootste deel van de dag te dragen, maar waarom dragen we eigenlijk ondergoed, hoe is het ontstaan en ook niet onbelangrijk: in welk ondergoed vinden vrouwen mannen het meest aantrekkelijk? Je leest het allemaal in deze blog.

Boxershorts beschermen

Onderbroeken bestaan natuurlijk nog niet zolang als de mens, lang geleden droeg de mens helemaal geen kleding. Maar waarom zijn mensen onderbroeken gaan dragen? De eerste onderbroeken waren niet meer dan lange stukken linnen die om de taille en tussen de benen werden geslagen. Het ondergoed diende om de edele delen van mannen te beschermen, dat was dus de eerste functie van de onderbroek. Ondergoed was er toen echt alleen voor mannen, in die tijd bestond vrouwenondergoed nog niet. Het mannenondergoed heeft nogal wat transformaties doorgemaakt. Het begon dus met stroken van linnen, daarna ontstonden de onderbroeken met pijpen van de heupen tot de enkels en later werden de wijde boxers met pijpen tot boven de knieën op de markt gebracht. Nog iets later kwam het aansluitende ondergoed in opmars en werden de slips (briefs) ontworpen. De aansluitende onderbroeken zonder pijpjes. Gelukkig heeft Björn Borg uiteindelijk de aansluitende boxershorts met langere pijpen uitgebracht en dat zijn de boxers die we kennen van nu. Natuurlijk zijn er ook nog strings e.d. voor mannen, maar die worden niet standaard gedragen.

Slaap jij in je onderbroek?

Vind jij het heerlijk om ’s avonds je bed in te stappen met je boxer nog aan? Een onderbroek wordt door velen als pyjama gebruikt. Dat is volgens deskundigen in veel gevallen eigenlijk niet zo’n goed idee. Het kan namelijk slecht voor je zijn om te slapen in je ondergoed. Je vraagt je wellicht af wat er erg is aan het slapen in ondergoed, logisch, dus dat leggen we graag aan je uit. Het meeste ondergoed houdt warmte en vocht vast. Daardoor ademt het daar beneden niet meer zo goed en dat vinden bacteriën en schimmels erg fijn. Door ondergoed in bed te dragen zorg je eigenlijk voor een broeikasje en ontwikkelen ze zich goed. Ook is het niet echt goed voor de kwaliteit van het sperma. Te warme testikels zijn niet ideaal. Maar gelukkig is dat niet met alle onderbroeken het geval, dus als jij lekker in je boxershort wil slapen, ga dan voor luchtig katoen of nog beter: microvezel. Het ademende materiaal voert vocht goed af en droogt supersnel. Geen kans voor schimmels en bacteriën dus en de temperatuur blijft in balans. Björn Borg heeft een grote collectie aan leuke boxershorts van microvezel met prints of in effen kleuren. Een paar van onze favorieten:

Björn Borg – Textured Block Per Performance Shorts Duck Green – 1-pack

Deze boxershort van Björn Borg sluit mooi aan en is vrijwel onzichtbaar onder je kleding. De onderbroek heeft een mooie blokkenprint in de kleuren blauw, grijs, groen, beige en zwart en bestaat voor 90% uit gerecycled polyester: ook nog goed voor het milieu dus.

Björn Borg – Microfibre Performance Shorts Black Uni – 1-pack

Deze zwarte boxer van Björn Borg blijft waarschijnlijk favoriet. Zwart kan bijna altijd en een effen, aansluitende boxershort is stijlvol en zwart kan bijna altijd goed gecombineerd worden met de rest van je outfit. Door de platte naden heb je geen last van irritaties op je huid en de elastische tailleband zorgt voor extra veel draagcomfort.

Björn Borg – Microfiber Shorts Black & Flower – 2-pack

Dit 2-pack van Björn Borg bestaat uit een zwarte boxershort en een boxer met mooie, rode bloemen. Perfect om af te wisselen met verschillende outfits en ook ideaal om te dragen tijdens het sporten, vanwege het vochtafvoerende en lichte materiaal. Dit 2-pack is trouwens ook superleuk als cadeau!

Mooie boxers maken je extra aantrekkelijk

Last but not least: in tegenstelling tot een flubberbroekje met hier en daar een gat, kan een goede onderbroek je benen en billen mooi laten uitkomen. En dat kan zo z’n voordelen hebben in de slaapkamer, toch? Nu we het daar toch over hebben: welk ondergoed vinden vrouwen eigenlijk het meest aantrekkelijk? Daar is natuurlijk uitgebreid onderzoek naar gedaan. Je hebt als man, globaal gezien, de keuze uit een boxershort of een slip (en daarbij heb je nog te maken met allerlei subcategorieën, maar we gaan het niet moeilijker maken dan het is). Duidelijk is dat de meeste vrouwen je niet graag zien in een slip, daar hoef je dus niet meer over na te denken. Dan heb je de keuze uit de wijde of een strakke boxershort en het grootste deel van de vrouwen (70%!) gaat dan toch echt voor de aansluitende boxer. Dat is zoiets als lingerie voor mannen, de vormen komen mooi uit. Zorg er trouwens wel voor dat je geen te strakke onderbroek draagt, zo’n elastische band die afknelt, is niet bepaald sexy. Dan ben je er nog niet, want ga je voor boxers met print of in effen kleuren? Je weet zeker dat je met zwart, grijs of wit goed zit. Er zijn weinig vrouwen die dat lelijk vinden, maar een printje kan natuurlijk ook (als dat bij je past en jij je er comfortabel in voelt).

Neem een boxershortabonnement

Wil jij altijd verzekerd zijn van fris, mooi ondergoed van topkwaliteit? Je kunt bij DeOnderbroekenbaas.nl een abonnement nemen op ondergoed op een van de A-merken: Björn Borg, Muchachomalo, IAMTORO of Zaccini. Je ontvangt iedere maand, elke twee of drie maanden een nieuwe boxershort. Ga je voor Björn Borg? Dan kun je kiezen voor boxers van microfiber of katoen, de andere merken hebben katoenen boxershorts. Ook heb je met de onderbroeken van Björn Borg de keuze uit een abonnement met effen boxershorts of boxers met print. Afwisselen tussen microvezel en katoen en met print of effen kleuren kan natuurlijk ook!

In contact met DeOnderbroekenbaas.nl

Twijfel je nog over welke boxershort het beste bij je past? Je kan altijd een e-mail sturen naar info@deonderbroekenbaas.nl en vragen om advies. Onze onderbroekenbazen reageren zo snel mogelijk op jouw e-mail en staan graag voor je klaar! Wil je altijd op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, nieuwe boxershorts, reacties van andere onderbroekenbazen en leuke acties? Volg ons dan op Facebook en Instagram.